Ontwerpen

Zin om te beginnen? Uiteraard kunnen jullie meteen aan het ontwerpen slaan. De meeste dingen leer je natuurlijk al doende. En geen zorgen... tijdens de thuisafspraak wordt alles nog een keer besproken en goed gecontroleerd.

De ontwerp configurator werkt het makkelijkst op een pc of laptop.

 START HIER JE ONTWERP 

Liever wat meer uitleg? Bekijk dan onze tips hieronder, ze staan op volgorde van de opties in de ontwerp configurator.

Heb je het allemaal minder onder de knie en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op. Je krijgt een eigen consulent die je - geheel vrijblijvend - graag helpt. Dezelfde consulent helpt jullie verder tijdens het passen aan huis en neemt alles zorgvuldig samen met jullie door om de bestelling te controleren. Zo weet je dat er niets verkeerd kan gaan met jullie bestelling!

Bedenk eerst wat je wilt ontwerpen. Ga je voor een set trouwringen of een enkele? Of wordt jouw ontwerp een prachtig cadeau met een persoonlijke touch? Wanneer je een enkele ring wilt ontwerpen gebruik dan simpelweg de 'VOEG TOE / VERWIJDER' button onderaan de ontwerp pagina.

BEKIJK HIER ONZE TIPS VOOR ELKE OPTIE STAP-VOOR-STAP:

  • Profielen:

De profielen zijn een doorsnede van je ring. Wanneer we een ring doormidden zouden zagen kijk je op de zaagsnede tegen de doorsnede van de ring aan. Zo kun je kiezen voor een platte, ronde of misschien wel een gefacetteerde bovenkant. Of kies je liever een wat bollere binnenzijde? Dit geeft meer draagcomfort. Je kunt de verschillende profielen uitproberen wanneer de consulent aan huis komt.

Trouwringen thuis passen

  • Dimensies:

Kies de breedte, hoogte en maat van je ring. Naar wens kun je de optimale ratio aanvinken voor de beste verhoudingen. Standaard staat het maatsysteem op Universeel. Dit is de omtrek van de ring. Maar je kunt ook voor de diameter tabel kiezen. Meer over hoe je zelf je ringmaat op kunt meten vind je op onze pagina Ringmaat opmeten. Wanneer de consulent bij je aan huis komt, wordt je ringmaat nog eens extra gecontroleerd.

  • Edelmetaal:

Hier kun je tijdens het online ontwerpen van je ring(en) kiezen uit verschillende edelmetalen en de gehaltes edelmetaal.

In Nederland is het gebruikelijk om geelgoud of witgoud te gebruiken voor trouwringen. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor roségoud, platina of zilver. Of ontwerp trouwringen met meerdere kleuren, de keuze is geheel aan jou!

Let op: Hogere goudgehaltes en zilver kunnen te zacht zijn om diamanten veilig op hun plaats te houden of kunnen gemakkelijk verbuigen. Daarom raden wij voor trouwringen aan om voor 14 of 18 karaat te kiezen. 

Ook kun je tijdens deze stap in de trouwringconfigurator het oppervlak van de trouwringen bewerken. Wij stellen voor om de verschillende opties uit te proberen en in de afbeelding te bekijken of dit je aantrekt. Dat is het handige aan de trouwringconfigurator: Je kunt net zoveel vergelijken als jij wilt!

Wil je meerdere kleuren verwerken in je ontwerp? Bepaal dan zelf hoe je de kleurverdeling wilt hebben. Het kan mogelijk zijn dat je ring te smal is om meerdere kleuren naast elkaar te gebruiken. Je kunt dan even terug naar de stap 'Dimensies' gaan om je ring aan te passen naar een bredere optie.

  • Stenen:

Ga je voor meer of minder bling? En worden het - natuurlijke - kostbare diamanten of liever zirkonia's die binnen het budget passen? Maak de keuze die het beste bij je past! Je kunt uit verschillende zettingen kiezen. Is het niet mogelijk om jouw favoriete optie aan te klikken? Wellicht is de profielhoogte van je ring te laag of het profiel van je ring technisch niet geschikt voor de zetting van jouw keuze. Probeer dan eens of een aanpassing in 'Profielen' of 'Dimensies' helpt.

Kies je wel voor stenen? Klik dan op de zetting van je keuze en kies het aantal, de maat en eventueel indien mogelijk het steentype uit.

Als laatste stap kun je voor de positie van de stenen kiezen. Ook hier geldt: Indien je niet voor een bepaalde optie kunt kiezen, is het technisch niet mogelijk. Het aanpassen in 'Profielen' of 'Dimensies' kan ook hier eventueel een oplossing bieden.

Uiteraard zijn al onze diamanten conflictvrij en ingekocht volgens de Kimberley Proces voorwaarden.

Diamanten uitzoeken voor in de trouwring

  • Groeven/ Randen:

Voor een speels en uniek effect kun je variëren met groeven en randen. Wanneer je hier bent beland, heb je inmiddels al aardig in de gaten hoe je overweg kunt met de configurator. Ook hier kun je weer kiezen uit verschillende opties, waarna je zodra je je keuze hebt gemaakt opnieuw meerdere breedtes en dieptes kunt selecteren.

  • Gravure:

De laatste stap van de trouwringconfigurator. Bij deze functie kun je de meest uitgebreide gravures plaatsen. Kies zelf je lettertype uit of plaats een symbool bij de ‘Laser Gravure’ button. Je kunt ook voor de ‘Engraving Creator App’ button kiezen waarbij je een vingerafdruk, foto of zelfs de geluidsgolven van een audio opname in je trouwring kunt laten graveren!

Wanneer je een individuele gravure wilt plaatsen, dien je de gratis Engraving Creator app te downloaden op je smartphone of tablet. Dit is simpeler dan het lijkt: Kies boven 'graveertekst' voor de optie 'Engraving Creator App'. Klik vervolgens op de blauwe knop 'aangepaste gravure maken'. Kies daarna voor de optie 'Engraving App' met het vingerafdruk icoontje en volg de aanwijzingen voor het downloaden van de gratis app. Of maak meteen verbinding via 'Connect-app' als je de Engraving Creator app al hebt gedownload.

Wanneer je meer behoefte hebt aan uitleg, neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder. Bellen of Whatsapp gebruiken voor een snellere reactie is natuurlijk ook mogelijk!

Online je eigen trouwringen ontwerpen